Urheiluliiketoiminnan ammattilainen
Arto Kuuluvainen
Urheiluliiketoiminnan ammattilainen
Kauppatieteiden tohtori ja urheilujohtamisen ja -markkinoinnin asiantuntija Arto Kuuluvainen tuo puheenvuorossaan esille urheiluliiketoiminnan osittain vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia sekä herättää varmasti jokaisessa paikallaolijassa ajatuksia kehittämään omaa toimintaansa entistä paremmalle tasolle.

Aikanaan maailman ehkäpä koulutetuimpana jääkiekkomailakauppiaana toiminut Kuuluvainen on urheiluvälineiden maahantuonnin ja vähittäiskaupan lisäksi toiminut urheiluliiketoiminnan konsulttina, luennoitsijana ja tutkijana. Erityisen läheltä Kuuluvainen on seurannut suomalaisten jääkiekko-, jalkapallo- ja salibandyseurojen kehitystä. Esimerkiksi "Urheilujohtamisen sekatyömies" -blogistaan (http://kuuluvainen.blogspot.fi/) tunnettu Kuuluvainen on toiminut urheilubisneksen asiantuntijana lähes kaikille tärkeimmille suomalaisille medioille.

Ennen siirtymistään nykyiseen päätyöhönsä markkinointitutkimusyritys M3 Research A/S:n palvelukseen, Kuuluvainen toimi 8 vuotta Turun kauppakorkeakoulussa. Hän on opettanut ja luennoinut urheilujohtamisesta eri yliopistoissa jo vuodesta 2007 alkaen. Osana urheilujohtamisen kurssejaan, Kuuluvainen on vuosien varrella ohjannut reilut 150 urheilua tai liikuntaa sivunnutta liiketoimintasuunnitelmaa sekä noin 50 eri urheiluseuroille toteutettua kehittämisprojektia.

Kuuluvaisen ajatuksiin sponsoroinnista voit tutustua esimerkiksi tästä Kauppalehden videohaastattelusta:

Arto Kuuluvaisen blogi ”Urheilujohtamisen sekatyömies” on mielenkiintoista luettavaa, suosittelemme lukemaan! http://kuuluvainen.blogspot.fi